El curs està destinat a professionals de l’educació, estudiants i persones interessades en l’educació viva. Tenen prioritat en la inscripció les persones que ja han fet el curs de seguiment a l’educació viva i el curs d’introducció. Si queden places, s’obrirà la matrícula a d’altres persones.

 El curs està dividit en 10 mòduls formatius, 10 caps de setmana, un al mes, de setembre de 2018 a juny de 2019.

 L’horari de la formació és divendres tarda de 18:30 a 21 hores, i dissabte tot el dia de 9:30 a 20:30 hores.

  • Els divendres a la tarda hi ha una conferència i debat sobre el tema central del mòdul facilitada per una persona experta en el tema.
  • El dissabte al matí hi ha la presentació d’una experiència d’educació viva consolidada i referent d’aquest model pedagògic. Posteriorment hi ha un diàleg amb les persones impulsores d’aquesta experiència.
  • El dissabte a la tarda hi ha un taller vivencial sobre alguns dels aspectes de la temàtica del mòdul, també facilitat per un professional d’aquest tema.
  • Per acabar el dia, hi ha un espai de reflexió i seguiment dinamitzat pels facilitadors del curs, que té com a objectiu acompanyar l’assimilació del què s’ha viscut i establir les tasques d’aprofundiment.

 Entre mòdul i mòdul, es planteja un treball de reflexió i aprofundiment personals de 12 hores al mes. Hi ha una tutorització on-line durant tot el curs i accés a un plataforma digital amb recursos i materials d’aprofundiment. El curs implica també 20 hores addicionals d’observació en espais d’educació viva i possibilitat de pràctiques.

 En total el curs té una certificació oficial de 250 hores de formació, repartides en 120 hores presencials, 110 hores de treball personal i 20 hores d’observació. Després de cada mòdul es demana als participants que elaborin una memòria del què han viscut i del què ha significat aquesta vivència. La darrera sessió del curs hi haurà presentació de les memòries de cada persona.